Informatie over de diverse activiteiten in de omgeving is hier te vinden

Brabandse wal De Brabantse wal
Dit is het gebied waar Brabant Zeeland kust. De
Brabantse wal kenmerkt zich door de diverse hoogteverschillen in het landschap. Hier kun je o.a. prachtig fietsen en wandelen om de mooie natuur hier te ontdekken
markiezenhof Stadspaleis het Markiezenhof
het oude stadspaleis ‘het Markiezenhof’. Dit laatgotisch stadspaleis is nu te bezoeken als museum met tentoonstellingsruimte.
gevangenpoort De gevangenpoort
Het oudste monument van de Markiezenstad is de Lievevrouwepoort, ook wel de Gevangenpoort genoemd. Het gebouw maakte deel uit van de vestingmuren rond de stad en deed later dienst als gevangenis.
ravelijn Ravelijn Op den Zoom
Aan de rand van het centrum ligt er ook het ‘Ravelijn Op den Zoom’. Hier is het vestingverleden van de stad te zien en is ook te bezoeken met een gids.
Heide De Kalmthoutse heide
Ten oosten van de Brabantse Wal ligt het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide. Het is een grensoverschrijdend nationaal park van ongeveer 37,5 km2 met vennen, stuifzanden, heidevelden, landduinen en uitgestrekte bossen, dat deels in Noord-Brabant ligt, en deels in de Belgische provincie Antwerpen.
roovere Fort de Roovere
Fort De Roovere is een schans bij Halsteren die onderdeel was van de West-Brabantse waterlinie. Het is een aarden fort dat door middel van een wal aan het fort Pinssen is verbonden. Het fort is aan de “achterzijde” open, aan de “voorzijde” bestaat het uit twee bastions. Het fort heeft een droge gracht en de hellingen zijn begroeid met bomen.
Algemene informatie over de streek
Via deze site komt u op de website van het VVV toeristeninformatiepunt terecht.
activiteiten Activiteiten
Via deze site komt u op de website van het VVV toeristeninformatiepunt waar u de dagelijkse activiteiten van deze regio vind.